IMG_1267

Pred punim amfiteatrom 5,  Fakulteta za pravo, javnu upravu i bezbednost , zdanja John Naisbitt univerziteta održano je tradicionalno takmičenje u besedništvu 1. juna 2016. godine . Studenti su na ovaj način primenili stečeno znanje iz pravnih nauka u praktičnom delu predmeta Retorika pod pokrovitelјstvom profesorke  dr Ane Grbić.

Svi učesnici su pokazali visok nivo samopouzdanja i oratorskih sposobnosti. Inspirisani lajt motivom lјubavi prema svojoj zemlјi, nizali su besede o bratstvu, jeziku, buđenju i većem elanu, moći znanja i ceni pravih vrednosti; i da li pored svih peripetija treba ostati u njoj.

Stručni žiri sastavlјen od eminentnih stručnjaka : dr Đorđa Otašaveća, prof. dr Milivoja Pavlovića i profesora dr Živka Kulića imao je težak zadatak.

Pored toga što su svih 11 takmičara briljirali, pobedio(la) je Jelena Cincović sa besedom „Moja“. Drugo mesto pripalo je Jeleni Mirković sa besedom“Vreme i jezik“,  a treće su podelili besede „Znanje je moć“Jovane Stefanović i „Anđeo milosrdni“ Jovane Cmilјanović.

Ovom skupu prisustvovale su brojne zvanice iz sveta pravnih i filoloških nauka.

© COPYRIGHT | UNIVERZITET DŽON NEZBIT

logo-footer

OSTANIMO U KONTAKTU: